Megnyitották a 72. tanévet a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

Hazai – 2021. szeptember 18., szombat | 16:52

A hagyományok szerint a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, szeptember 14-én tartották a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanévnyitó vecsernyéjét a Szent Miklós-székesegyházban.

Az ünnepi alkonyati istentiszteleten a főiskolai közösséggel együtt imádkozott Szocska A. Ábel megyéspüspök, aki köszöntőjében Ferenc pápa buzdítását tolmácsolta: ne féljünk a kereszttől.

Véghseő Tamás rektor ünnepi beszédében a tanulásra, gyarapodásra, növekedésre és fejlődésre hívta fel a figyelmet. „A tanítás a másokról való gondoskodás egyik szép formája. Időnként meg kell érte szenvedni, de tudjuk örömmel vállalni a nehézségeket, mert amiért áldozatot hozunk, a növekedés, a fejlődés, a gondoskodás, mind Istennek kedves áldozat. Mi más vezessen minket az új tanévben, mint az, hogy Istennek kedves dolgokat akarunk tenni? Vezessen minket ez a szándék, mert Istennek tetsző tettek által leszünk mi magunk is Istennek kedves választottjai.”

A beszédet követően sor került a gyémántdiploma jelképes átadására, mellyel Vereczki András atyát köszöntötték.

Végül a minisztériumi és az intézményi ösztöndíjak adományleveleit vehették át a hallgatók. Az ösztöndíjasok listája ITT olvasható.

Forrás és fotó: SzAGKHF/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria