Nem vagyunk árvák, van egy Édesanyánk a mennyben – A Mária Légió lelkinapot tartott Szatmárnémetiben

Külhoni – 2024. február 29., csütörtök | 10:27

A szatmárnémeti Mária Légió Keresztények Segítsége Régia nagyböjti lelkinapját február 25-én tartották, amelynek a Szent Alajos Konviktus adott otthont. A szatmári egyházmegye számos plébániájáról több mint 135 régiatag gyűlt össze szombaton. Az alábbiakban személyes hangú beszámoló olvasható a találkozóról szerkesztett formában.

A lelkinapot a rózsafüzér elimádkozásával kezdték, majd az elnöknő, Batfalszki Mária és a lelkivezető, Istvánfi Szilárd a szatmárnémeti Szentlélek-plébánia plébánosa, valamint a Nagyváradról érkezett Bărbuț Petrică atya köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követte Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök  beszéde, melyben a remény évére és a szeretetre hívta fel figyelmünket. „Ahogy a hit meggyengül, úgy kezd fogyni a szeretet.” A Mária Légió találkozói épp ebben segítenek minket, hogy erőt gyűjtsünk a szeretetre és örömteli arccal sugározzuk embertársaink felé hitünket és szeretetünket.

A megyéspüspök szólt a remény fontosságáról is: „Aki remél, az tudja, hogy Jézus nekünk örök életet ígért.”

A lelkinapon Pakot Géza jezsuita szerzetes tartott előadást Máriáról, a remény anyjáról és a Mária-tisztelet evangéliumáról, amelyben rávilágított, hogy a Mária-tisztelet azon a csodás isteni döntésen alapul, hogy örökre összekapcsolja Isten Fiának emberi valóságát a názáreti szűzzel, Máriával.

Mária a Remény Anyja.

„Nem vagyunk árvák, van egy Édesanyánk a mennyben: ő Isten Szent Anyja. Ő megtanít minket a remény erényére, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy semminek sincs értelme: mindig bízzunk Isten misztériumában, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy Őt elhomályosítja a világ gonoszsága.”

A lelkinap szentmisével folytatódott, délután ismertették a jegyzőkönyveket, majd a Mária Légió befejező imáival ért véget. A résztvevők közül többen megfogalmazták, hogy igazi lelki fejlődést jelentett számukra mindaz, ami elhangzott. Volt, akinek az imatársakkal való találkozás adta a legnagyobb élményt és bátorítást a tanúságtételre.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria