Nőnapi rendezvény és cikluskövetési kampány a női egészségért és a meddőségi problémák megelőzéséért

Hazai – 2024. március 1., péntek | 8:00

A Cikluskövetés honlapot létrehozó csapat nőnapi kampánnyal készül: elindult a március 1–7. között kitölthető online cikluskvíz, március 8-án pedig „offline” női programra hívják az érdeklődőket. Az oldal a Katolikus Szeretetszolgálat „Természetes gyermekáldás” projektjének köszönhetően működik.

A Cikluskövetés.hu honlap a termékenységtudatossággal és női egészséggel foglalkozó szakorvosokat és cikluskövetési oktatókat fogja össze, és igyekszik felhívni a figyelmet a női egészségtudatosságra, a hormonális és meddőségi problémák prevenciójára és gyógyítási lehetőségeire.

Az online cikluskvízt március 1–7. között lehet kitölteni, témái között szerepel a termékenységtudatosság, az egészség és a ciklus összefüggései. A kitöltők között értékes nyereményeket sorsolnak ki március 8-án 17 órától a Katolikus Szeretetszolgálat budapesti épületében zajló nőnapi rendezvényen. A nyeremények között szakorvosi konzultációk, egyéni cikluskövetési konzultációk, anya-lánya workshop és nőknek szóló tárgyi ajándékok is szerepelnek. Az online kvíz nemcsak azoknak szól, akik már jártasak a cikluskövetés témájában, hiszen a kérdések megválaszolásához szükséges minden információ megtalálható a Cikluskövetés Magyarország Facebook-oldal idei posztjaiban. A szervezők ezáltal szeretnék megszólítani azokat is, akik szívesen bővítenék tudásukat a női egészség- és termékenységtudatosság témájában.

A nyeremények sorsolása az online kvíz lezárultával, március 8-án 17 órakor lesz az előbb említett budapesti esemény keretében, melyre szakemberek várják az érdeklődőket. A program fókuszában a cikluszavar áll majd. A Cikluskövetés.hu orvosai és oktatói ismertetik a kamaszkortól a klimaxig tapasztalható leggyakoribb ciklusproblémákat, beszélnek az egészséges és felborult hormonműködés okairól, ezek mielőbbi felismeréséről és az ezzel kapcsolatos prevencióról; valamint az életmódbeli változások és a ciklus összefüggéseire is szeretnék felhívni az érdeklődők figyelmét. Szó lesz többek között a PCOS (policisztás petefészek szindróma), inzulinrezisztencia, pajzsmirigyproblémák, hormonális eltérések és endometriózis tüneteiről, valamint az oki orvoslás szerinti gyógyítás lehetőségeiről.

A szervezők fontosnak tartják felhívni a figyelmet, hogy a fenti problémák gyökerét a hormonális fogamzásgátlók nem gyógyítják meg, pusztán megszüntetik a tüneteket. Ezért az érintett nőknek olyan gyógyító terápiákra van szükségük, amelyek a női egészség helyreállítására törekednek, nem pusztán tüneti kezelésre. A cikluskovetes.hu orvosai abban igyekeznek a hozzájuk fordulókat segíteni, hogy minden nő személyre szabott, oki orvosláson alapuló segítséget kaphasson. A cikluszavarok korai diagnózisa és gyógyítása kiemelten fontos a női általános jóllét és egészség, valamint a fokozatosan kialakuló meddőségi problémák megelőzése szempontjából. A rendezvény végén lehetőség lesz személyesen is megismerkedni a témában jártas orvosokkal és oktatókkal, valamint egyéni kérdéseket is feltenni, beszélgetni, személyesen tájékozódni. Az előadáson résztvevőknek tárgyi ajándékkal kedveskednek a szervezők, illetve közöttük is további nyereményeket sorsolnak ki.

Bővebb információ a plakáton és a Facebook-eseménynél olvasható. A téma iránt érdeklődőknek addig is jó szívvel ajánlják a Phil Boyle doktorral, nemzetközileg elismert nőgyógyásszal nemrégiben készült interjút, amelyben több hasonló témát is érint, így a fogamzásgátló tablettával kezelés erkölcsi és egészségügyi buktatóit, illetve a lombikeljárás helyett javasolt gyógyító-helyreállító orvoslás főbb elveit.

Az online kvízre és a budapesti rendezvényre szeretettel várnak minden nőt – fiataloktól idősebbekig, hiszen kamaszkortól a menopauzáig minden életkorban fontos, hogy a nők tisztában legyenek szervezetük egészséges működésével, valamint a cikluszavarok lehetséges formáival és megelőzési vagy kezelési lehetőségeivel.

Az online cikluskvíz március 1. és 7. között ITT tölthető ki.

A március 8-i rendezvényre ITT lehet regisztrálni. (A részvétel ingyenes, de a hely befogadóképessége miatt létszámkorlátos, ezért regisztrációhoz kötött.)

Forrás és fotó: Cikluskövetés.hu/Katolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria