Önálló szimpóziummal vettek részt a piaristák az Országos Neveléstudományi Konferencián

Megszentelt élet – 2022. december 7., szerda | 9:00

A Pécsi Tudományegyetemen november 17. és 19. között megrendezett konferencia a 21. századi képességek, írásbeliség, esélyegyenlőség témájával foglalkozott.

A Piarista Kilátó Központ és a Piarista Rend Magyar Tartománya kutatócsoportja Modellek és eredmények a XXI. századi képességek fejlesztésében – A piarista intézmények gyakorlata címmel tartott önálló szimpóziumot az idén 22. alkalommal megrendezett konferencián.

Bevezetőjében Lázár László, a szimpózium vezetője ismertette a piarista intézményrendszerben zajló kutatások kereteit és törekvéseit, amelyeket Guba András SP szerzetes a piarista szellemiség és identitáselemek szempontjából is értékelt. Az opponensi véleményben Rapos Nóra kiemelte a szimpózium előadásaiban tetten érhető kutatási-fejlesztési-innovatív szemléletet, a kutatások hasznosulását.

A szimpózium keretében az alábbi előadások hangzottak el: 

Csíkos Csaba, Lázár László, Török Réka, Guba András, Katona Miklós: Életpályaépítés piarista szellemben: Egy szülői iskolaválasztási kérdőív

Lázár László és Csíkos Csaba: Integrált pedagógusértékelés a diákok bevonásával – Egy piarista modellfejlesztés

Török Réka, Katona Miklós: Életpálya-kompetencia mérőeszköz fejlesztése középiskolások körében

Elter András, Glied Helga: A 21. századi munkakörnyezet elvárásaihoz illeszkedő kompetenciafejlesztés a Kilátó digitális alkotóműhely foglalkozásain – Hipotézisek, programvizsgálat, eredmények

Forrás és fotó: piarista.hu; Piarista Kilátó Központ

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria