Önkéntesképzést indít a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata

Hazai – 2023. június 9., péntek | 15:57

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata önkéntesképzést indít a kórházi pasztoráció segítésére. Az egyházmegye várja azok jelentkezését, akik beteg embertársaikon keresztül Krisztussal szeretnének találkozni és segíteni szeretnék őket az önkéntes szolgálatukkal. Jelentkezési határidő: augusztus 31.

Az önkéntesképzés ötalkalmas, az első alkalom egy központi, egész napos képzés. Ezt követik a helyi, intézményekhez kötődő alkalmak a lelkigondozók vezetésével.

A képzés ingyenes, elvégzése nem kötelez az önkéntességre egyik fél részéről sem.

A jelentkezés feltételei: betöltött 18. életév; pszichés alkalmasság (nincs pszichés rendellenesség, nem áll pszichiátriai kezelés alatt); elkötelezettség a Katolikus Egyház tanítása mellett; önéletrajz; rövid motivációs levél.

Jelentkezni az önéletrajzzal és a motivációs levéllel postai úton (Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata, 2600 Vác, Pf. 167.) vagy e-mail-címen (korhazlelkesz@vaciegyhazmegye.hu)keresztül lehet.

Jelentkezési határidő: augusztus 31.

A jelentkezésben tüntessék fel, hogy a Váci Egyházmegye területén lévő mely kórházban szeretnének szolgálatot teljesíteni.

A képzés elvégzése után a résztvevők oklevelet kapnak.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria