Online lelkigyakorlatra várják a hivatáskeresőket Pannonhalmán

Megszentelt élet – 2024. március 4., hétfő | 9:46

A papság és a szerzetesség iránt érdeklődő férfiakat várnak az április 12. és május 17. között, péntek esténként tartott online lelkigyakorlatra.

„A szerzetesatyák (…) a szerzetes feladatát Isten keresésében, egész életének Isten felé fordításában látják, aki így az értelem és a szív tisztaságában és a szeretet teljességében egységre talál önmagában és istenkapcsolatában. Mindezt pedig kezeit állandóan Isten eljövendő országa felé kitárva, és annak előízét már a jelen életben kóstolgatva.” (Luigi d’Ayala Valva: Il camino del monaco, 41). 

Olyan 18–35 év közötti egyedülálló férfiaknak ajánlják a lelkigyakorlatot, akik keresik Istent és a saját útjukat, akiket foglalkoztat a szerzetesi élet vagy a papi szolgálat lehetősége, akik még nem hozták meg a döntést, hogy milyen élethivatás mellett kötelezzék el magukat, és nyitottak arra, hogy a húsvéti időben a lelkigyakorlatot végzők közösségében együtt gondolkodjanak a szerzetesélet alapvető témáiról.

„Arra hívunk, hogy a húsvéti időben bencés szerzetesekkel és más hivatáskeresőkkel közösen beszélgessünk arról, miképpen kaphat helyet ma a Szentírás olvasása, az imádság, a közös küldetésünkért végzett munka, a közösségi élet, az önismeret és a megkülönböztetés annak az életében, aki szeretne szabadon Krisztus mellett dönteni, és – egy közösségben neki ajándékozva magát – elköteleződni” – írják a meghívásban.

A húsvéti időben hat online közös estét (péntekenként 19.30-tól 21.00-ig) kínálnak: április 12.; április 19.; április 26.; május 3.; május 10.; május 17. Azok jelentkezését várják, akik vállalják, hogy az összes online közös estébe bekapcsolódnak.

„Mi, szerzetesek szeretnénk a saját szerzetesi tapasztalatainkat megosztani, és a résztvevőket is arra bátorítjuk, hogy egymásra nyitottan vegyenek részt a megosztásokban és a közös lelkigyakorlatos munkában. Az online alkalmakat követően szeretettel hívjuk a lelkigyakorlat résztvevőit egy személyes találkozásra a Pannonhalmi Főapátságban.”

A lelkigyakorlatot három bencés szerzetes kíséri: Imre atya, a pannonhalmi közösség magisztere és Lőrinc testvér társmagiszter, akik a szerzetesség iránt érdeklődőkkel és a szerzetesi képzésben részesülő, frissen belépett testvérekkel foglalkoznak, továbbá Fülöp testvér, a pannonhalmi közösség ünnepélyes fogadalmas tagja.

Az alábbi kisfilm megtekintését ajánlják:

Az ITT található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, akinek kérdése van, az a hivatas@osb.hu e-mail-címen felteheti. 

Jelentkezési határidő: április 7.
Az esetleges lemondás határideje: április 11.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria