Pályázat a vallásos könnyűzene támogatására

Kultúra – 2020. július 8., szerda | 12:47

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatni kívánja azokat a zenészeket, akik a vallásos könnyűzenei kultúrát magasabb szintre emelik. Négy kategóriában is meghirdették az augusztus 10-ig benyújtandó pályázatot.

A kormány a vallásos alkotó közösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését elősegítő forrásbiztosításról szóló 1046/2019. (II. 18.) kormányhatározattal kiállt a Kárpát-medencei vallási hagyományok megőrzésének, valamint életben tartásának és élővé tételének szükségessége mellett. Ennek érdekében támogatja a vallásos könnyűzenei alkotókat.

A pályázatot négy kategóriában hirdették meg:

– hangszert kezdőknek program,

– hangszert profiknak program,

– hangszert határon túli magyaroknak program,

– hangszerfelújítási program.

A kiírás célja a hazai vallásos könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelésén túl annak széles körű társadalmi megismertetése. A könnyűzenei program aktivizálhatja a magyarországi vallásos közösségeket, széles körben mintát adhat a megújulásukhoz, segítheti őket, hogy hitükben megerősödjenek, és küldetésüket hatékonyabban tölthessék be.

A támogatásra vonatkozó igénybejelentés benyújtásának határideje augusztus 10. éjfél.

A négy kategória az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül érhető el. Az igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER-ben történő regisztráció, melyet ITT tehetnek meg.

A támogatással kapcsolatban az eloado-muveszet@emmi.gov.hu e-mail-címen érdeklődhetnek, az EPER-rendszerrel kapcsolatban a vkt@emet.gov.hu e-mail-címen kaphatnak felvilágosítást.

A pályázatról részletes tájékoztatást az EMMI felhívásában találnak.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria