Spányi Antal püspök a Szent István 2025 programsorozat egyházi fővédnöke

Hazai – 2023. március 28., kedd | 11:58

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Náray-Szabó Gábor, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökségi tagja március 27-én hivatali látogatás keretében felkérték Spányi Antal székesfehérvári püspököt a Szent István 2025 programsorozat egyházi fővédnökének.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és az Emberi Méltóság Tanácsa Egyesület 2020-ban ötéves programsorozatot hirdetett Szent István 2025 néven, az államalapítás 1025. évfordulójára való előkészületként, az államalapító magyar király életművének megismertetésére és további kutatására. Székesfehérvár városa csatlakozott a Szent István 2025 programsorozathoz, amely minden évben saját tematikára épül, Szent István király örökségének egy-egy elemére irányítva a figyelmet.

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Náray-Szabó Gábor, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökségének tagja hivatali látogatás keretében kérte fel Spányi Antal püspököt, hogy a programsorozat keretében szentmisékkel, vallástörténeti-kulturális-tudományos konferenciával támogassa Szent István király egyházszervező tevékenységének bemutatását.

Lomnici Zoltán a főpásztornál tett hivatali látogatás során kiemelte: az együttműködés legfontosabb célja, hogy Székesfehérvár – Budapest és Esztergom mellett – megfelelő szerepet kapjon Szent István teljes szellemi örökségének méltó ápolásában.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria