Szakonyi Károly íróval folytatódott a „Hitem”, a Magyar Kurír – Új Ember podcastsorozata

Nézőpont – 2024. április 26., péntek | 16:27

Szakonyi Károly Kossuth- és József Attila-díjas író, drámaíró, dramaturg volt a Magyar Kurír és az Új Ember év elején indult Hitem című podcastsorozatának negyedik vendége.

Milyen volt együtt alkotni a pályatársakkal, Kiss Dénessel, Csukás Istvánnal, Kárpáti Kamillal, valamint a színdarabjai művészeivel, Sinkovits Imrével, Páger Antallal, Domján Edittel? Kilencvenkét évesen milyennek látja a mindennapokat, az emberi kapcsolatokat? Miért vallja magát Jézus-pártinak? Mit jelent számára az imádság? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a beszélgetés során Szakonyi Károly, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas író, drámaíró, dramaturg, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja, a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának alapítója.

A podcast első szakaszában Szakonyi Károly a pályájáról, majd a családjáról, a világról alkotott benyomásairól, az elmúlásról, az istenhitről vall.

A Magyar Kurír és az Új Ember podcastsorozatának legújabb része a Spotifyon keresztül IDE KATTINTVA, a YouTube-on pedig ITT hallgatható meg.

A felvétel a Magyar Katolikus Rádióban készült; ezúton is nagyon köszönjük a támogatásukat. A sorozat szerkesztője Fodor Endre újságíró, egyetemi oktató.

Hálás szívvel megköszönjük, ha Olvasóink feliratkoznak a podcastcsatornára, és a beszélgetést megosztják másokkal is!

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria