Szent Atanáz-díjjal tüntették ki Bohács Béla professzort

Hazai – 2020. szeptember 23., szerda | 13:05

Szeptember 13-án a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanévnyitó vecsernyéjén jelentette be Véghseő Tamás rektor, hogy a Szent Atanáz-díjat idén Bohács Béla, az Eperjesi Egyetem Görögkatolikus Teológia Karának liturgikusprofesszora veheti át.

A professzor, aki korábban a kar dékánja is volt, immár harminc éve vendégelőadó a Szent Atanáz-főiskolán, rendszeres résztvevője az itteni konferenciáknak és fontos szereplője a két intézmény liturgikus tudományos együttműködésének is. Ennek az együttműködésnek korábban éppen Bohács professzor volt a kezdeményezője is.

Az idén huszadik alkalommal átadott Szent Atanáz-díjat emeritálása alkalmából kapta meg a főiskola vezetésétől a professzor.

*

A Szent Atanáz-díjat a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola létrejöttének 50. évfordulóján, 2000. augusztus 1-jén alapította Keresztes Szilárd hajdúdorogi püspök, a főiskola nagykancellárja. Az elismerést a mindenkori nagykancellár a tanári kar döntése alapján azon személyeknek adja át, akik oktatóként vagy hallgatóként kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és hozzájárultak az intézmény hírnevének öregbítéséhez.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria