Tagle bíboros a Laudato si’ enciklikához kapcsolta a Karitásznak írt levelét

Kitekintő – 2015. július 20., hétfő | 11:03

Luis Antonio Tagle bíboros, a Caritas Internationalis elnöke a segélyszervezet nemzetközi közössége számára írt levelét Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájához kapcsolta – adja hírül a Vatikáni Rádió német szerkesztősége.

Az enciklikában a Szentatya arra emlékezteti az embereket, helyettesítsék a fogyasztási javak iráni vágyukat az áldozatra való készséggel, a pénz vágyát a nagylelkűséggel, a pazarlást, tékozlást a megosztás lelkületével. Arra szólít fel minket Ferenc pápa, hogy „szabaduljunk meg minden súlytól, negatívumtól, tékozlástól, és kezdjünk párbeszédet globális családunkkal” – fogalmaz Tagle bíboros.

A Fülöp-szigeteki főpásztor levelében kiemeli, hogy a Karitász munkatársai szolidaritási kötelekében állnak a legszegényebbekkel. „Mint szeretetszolgálat és az emberiség családjának tagjai szerepet játszunk az ökológiai forradalomban, melyre Ferenc pápa meghívott bennünket” – írja a bíboros. A tagszervezeteket még intenzívebb együttműködésre kéri, és a munkában egymás támogatására buzdítja őket.

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria