Találjuk meg egymást! – Katolikus podcastsorozat indult családokról családoknak

Hazai – 2022. szeptember 5., hétfő | 20:21

Látva a házaspárokat, családokat érintő napi problémákat, nehézségeket, örömöket és bánatokat, Találjuk meg egymást! címmel podcastsorozat indítására vállalkozott a Katolikus.ma portál. Az első rész vendégei Felföldi László pécsi főpásztor, Pécsi Rita neveléskutató és Meszéna Tamás pedagógus voltak.

A podcastban megszólalók házas emberek, egy kivétellel. A kivételt az Egyház képviselője jelenti, aki képviseli mindazt a gazdagságot és kincset, amelyre a házasulók igent mondanak Isten színe előtt. A sorozatot a készítők a házasságra készülőknek, a házasulandóknak és a házasoknak egyaránt ajánlják.

Felföldi László a családok védelmében folytatott több évtizedes pasztorális múlttal rendelkezik; Pécsi Rita pedagógus, édesanya és nagymama, Meszéna Tamás pedig a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma pedagógusa ugyancsak nagycsaládos édesapa, nagyapa.

A családos élet, az ezt megelőző szerelmi kalandtúra, elköteleződés, jegyesség és házasság nem a hollywoodi filmekről sugárzó, mindig idilli és örömteli, szuperkönnyű úton elérhető állapot. Tenni kell azért, hogy az udvarlás, a házasságra való készülés, majd a házasság mindennapjai minőségi módon és tartalmasan gazdagok legyenek.

A beszélgetés IDE kattintva érhető el.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Pixabay; katolikus.ma

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria