Tartós szeretet – Kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Hazai – 2022. március 18., péntek | 20:40

Március 20. és 27. között rendezik meg idén hazánk katolikus templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést.

A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Idén az ukrajnai menekültek és a kárpátaljai magyarok javára ajánlja fel az adományokat a Katolikus Karitász.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az adományokat munkaidőben. A gyűjtőpontok listája elérhető a Karitász honlapján.

Az összegyűlt adományokból a Katolikus Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszercsomagokat, amelyekkel a menekülteket támogatják életüknek ebben az igen nehéz szakaszában. A kárpátaljai karitászcsoportok ingyenkonyhákat működtetnek a menekültek ellátására, ezeket szintén támogatja a tartósélelmiszer-gyűjtés eredményéből a segélyszervezet, mely az elmúlt időszakban húsz alkalommal juttatott el adományt a határon túliak támogatására.

Hogyan lehet bekapcsolódni a gyűjtésbe?

– Bármilyen tartós élelmiszer – liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – felajánlásával. Akár 1 kg liszt is segítség!

– A 1356-os adományvonal hívásával – ez hívásonként 500 forint támogatást jelent.

– A gyűjtés hírének terjesztésével, a Facebook-felhívás megosztásával.

Forrás és illusztráció: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria