Tavaszi jegyes hétvégét tartanak a Pécsi Egyházmegyében

Hazai – 2023. január 28., szombat | 14:02

A Házas Hétvége lelkiségi mozgalom a Pécsi Egyházmegye két településén tart jegyes hétvégét 2023 tavaszán. Máriagyűdön március 17–19. között, Magyarszéken május 26–28. között várják azokat a jegyespárokat, akik komolyan gondolják a másik melletti elköteleződésüket, és hisznek abban, hogy a házasság egy életre szóló szeretetkötelék.

A jegyes hétvége programja házasságra készülő pároknak szól egy római katolikus pap és két, hosszú ideje szentségi házasságban élő házaspár irányítása mellett. Ők mindannyian a magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom elkötelezett tagjai, hitüket gyakorló keresztény emberek.

A program a jegyesek egymás közötti kapcsolatának elmélyítését segíti elő hosszabb minőségi idő együtt töltésének lehetőségével. A résztvevők 13 témát dolgoznak fel, melyek segítséget nyújtanak az életre szóló elköteleződésben. A vezérfonalat szakemberek dolgozták ki, de az elhangzó tanúságtételek a házaspárok és a lelkipásztor alkotta csapat személyes életéből fakadnak. Ők saját életük példáin keresztül adnak betekintést az Isten szentségét tükröző életük (házasság, papi rend) rejtelmeibe és kihívásaiba.

További részletek, illetve az egyes alkalmakra jelentkezni ITT lehet.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria