Tíz eddig kiadatlan fotót tesznek közzé Pio atyáról jövő héten

Megszentelt élet – 2024. április 25., csütörtök | 19:10

A Pietrelcina szentjéről elnevezett Saint Pio Foundation (Szent Pio Alapítvány) a vatikáni Kommunikációs Dikasztérium, valamint a Kulturális és Nevelési Dikasztérium védnökségével új képeket tesz elérhetővé április 29-én a nyilvánosság számára egy erre a célra kialakított weboldalon. A kapucinus szerzetest 25 éve avatták boldoggá, az emlékét ápoló alapítvány pedig tíz éve jött létre.

A hiteles és eddig nem publikált képeket a Vatikáni Filmtárban megrendezendő sajtótájékoztató keretében mutatják be a nyilvánosságnak a Szent Pio fényképei – Emlékek egy szentről elnevezésű esemény keretében.

A Saint Pio Foundation, a Pio atyáról elnevezett nonprofit szervezet célja, hogy megismertesse a kortárs szentet, valamint elősegítse a kapucinus szerzetes tiszteletét.

A Szent Pióról készült most bemutatandó fényképeket, köztük a kiadatlanokat is, a Szent Pio Alapítvány létrehozója és vezérigazgatója, a „civilben” tenorista Luciano Lamonarca választotta ki Pio atya személyes fényképészével, Elia Stellutóval együttműködve. Mindketten jelen lesznek a sajtótájékoztatón, amelyet  Felice Accrocca beneventói érsekkel és Andrea Torniellivel, a Vatican Media főszerkesztőjével együtt tartanak április 29-én, hétfőn délben a Vatikáni Filmtárban.

A nagy felbontású képeket aznaptól ingyenesen elérhetővé teszik a Saint Pio Foundation weboldalán keresztül katolikus intézmények, hívek, csoportok számára, hogy „előmozdítsák a Szent Pio iránti áhítatot”, a fotók azonban nem használhatók fel kereskedelmi célból.

„Ebben a fontos évben, amikor Szent Pio boldoggá avatásának 25. évfordulóját, valamint a Szent Pio Alapítvány megalakulásának 10. évfordulóját ünnepeljük, ezeket a jelentős dátumokat kívántuk kiemelni azáltal, hogy megajándékozzuk a hívek millióit Szent Pio, szeretett szentjük hiteles képeivel, amelyeket elvihetnek otthonaikba, templomaikba és üzleteikbe, és rábízhatják magukat és életüket” – fogalmazott Luciano Lamonarca. Hozzátette: „Karizmájának előmozdítása révén alázattal elismerjük Szent Piót az évek során nyújtott áldásáért és védelméért.”

Elia Stelluto fényképész kifejtette: „E hosszú évek során mindig elérhetővé tettem a birtokomban lévő, Szent Pióról készült fotókat azoknak, akik kérték, hogy növekedjen tisztelete. A Szent Pio Alapítvánnyal együttműködésben létrehozott jelenlegi projekthez kiválasztott fényképeket „ajándékként teszem közzé, amiket azért adok, hogy a katolikus közösség részesülhessen a szeretet e tettéből”. „Bizonyos vagyok benne, hogy ez olyasvalami, ami különösen tetszeni fog Szent Pio atyának” – nyilatkozta a fényképész.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria