Több mint kétszázan vettek részt a napkori és az apagyi egyházközség közös máriapócsi zarándoklatán

Hazai – 2024. május 15., szerda | 11:36

A napkori és az apagyi egyházközség május 12-én tartotta a 14. közös gyalogos máriapócsi zarándoklatát. A kegytemplomban Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be szentmisét a zarándokok részvételével. Zubály Lajos napkori plébános beszámolóját tesszük közzé.

Kétszázharmincan tettük meg a 18 kilométeres utat Napkorról Máriapócsra. Nemcsak a két településről zarándokoltunk a Szűzanyához, hanem máshonnan is csatlakoztak hozzánk.

A görögkatolikus templomnál Mosolygó Tamás parókus atya áldását kaptuk az útra. Napkoron áthaladva végig imádkozott a csoport, majd a település határától a gyerekek és a fiatalok a zarándokcsoport előtt haladva élvezték az út szépségét, az utánuk következők imádkoztak, az azokat követők beszélgettek és a cigány testvérek vezetésével gitáros éneklésre is volt lehetőség. Pócspetritől ismét együtt imádkozva érkeztünk Máriapócsra. Felemelő élmény volt így végigmenni a Mária-úton, melyen őseink is gyalogoltak a pócsi Szűzanyához.

Délután egy óra körül érkeztünk a kegytemplomba, ahol két órakor kezdődött a püspöki szentmise. A szentmise végén Hepp Péter kántor úrnak köszöntük meg az 54 éves szolgálatát. Sokan jöttek a délutáni szentmisére autóval is, főleg idősek és kisgyermekes családok. A szentmise után a Napkori Német Nemzetiségi Önkormányzat ingyenes buszt indított Napkorra a megfáradtaknak.

Jó évről évre végighaladni a Mária-úton, ahol nemcsak imádságra, hanem beszélgetésre is van lehetőség, erősítve együvé tartozásunkat.

A teljes fotógaléria ITT megtekinthető.

Szöveg: Zubály Lajos

Fotó: Kovácsné Török Tímea

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria