A papi hivatás ajándék és titok – Fatimai est gyémántmisés áldással Toronyban

Kishírek – 2018. január 19., péntek | 18:31

Január 13-án este a toronyi katolikus templomban gyülekeztek a hívek, hogy szentségimádás, szentmise és körmenet keretében emlékezzenek meg a Fatimai Szűzanya jelenéseiről és engeszteljenek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az imaest szentségimádással kezdődött, melyet Perger Gyula plébános vezetett. A szentmise elején a gyerekek verssel és virággal, majd a plébános szavakkal köszöntötte az est vendégét, a pappá szentelésének 60. évfordulóját ünneplő Gyürki László pápai prelátust, kanonokot.

László atya szentbeszédében kifejezte: minden papi hivatás ajándék és titok, hiszen a lelkipásztor meghívása a papi életre az Úr Krisztus általi választásban nyilvánul meg. A pap elsőrendű hivatása az evangélium hirdetése, valamint az, hogy Jézussal és Szűz Máriával legyen az imádságban, hogy az ő híveit segítve az örök üdvösségre vezesse el őket.

Feladata az is, hogy őrálló legyen, mint a próféták, figyelmeztesse híveit, ha letértek az igaz útról: e felelősséget kell vállalnia akkor is, amikor betegség vagy gyengeség nehezíti munkálkodását.

A papi hivatás százszorosan visszafizetődik, hiszen az örök életre vezető út és rengeteg öröm a hívek közösségében élni, akik szívesen fogadják szolgálatát és imádkoznak érte. Akkor a Szűzanya segítségével, a sok lemondás ellenére, Szent II. János Pál pápa jelmondatának megfelelően élhet: „Egészen a Tied.”

E vágyát kifejezve kérte a pápai prelátus Krisztus, Szűz Mária és a hívek segítségét, hogy élete következő szakaszában mindez megvalósulhasson.

A szentmise végén az engesztelő közösség körmenetben, majd a templomban imádkozott – a Fatimai Szűzanyát kérték, hogy segítse hazánkat, a fiatalokat, a betegeket.

Az imaest végén Gyürki László atya gyémántmisés áldásban részesítette a híveket.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Hoós Flórián

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria