A Pécsi Egyházmegye szekszárdi csoportja megtartotta hagyományos tavaszi találkozóját

Kishírek – 2023. május 8., hétfő | 9:45

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség szekszárdi csoportja május 4-én tartotta hagyományos tavaszi találkozóját, mely alkalomból értékelték az elmúlt időszak eredményeit.

A találkozón jelen volt Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér, Szekszárd MJV önkormányzati képviselője, egyben a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság elnöke; Petkó Tamás szekszárdi plébános; Molnár Erik káplán; Priskin Zsolt diakónus; Biró-Csányi Krisztina, a Pécsi Egyházmegyei Hivatal titkársági és pasztorális csoportvezetője; Vég Beáta kórházlelkészségi koordinátor és az önkéntes beteglátogatók.

A találkozó résztvevői kifejezték örömüket, hogy a téli, időszakos beteglátogatási tilalmat követően újra szabadon látogathatják a rászorulókat a Tolna Megyei Balassa János Kórházban, ahol a szekszárdi lelkipásztorok szentségeket szolgáltatnak ki a betegek számára, de kiemelten kezelik az otthonokban élő idősek látogatását is. A beteglátogató önkéntesek heti három alkalommal keresik fel a Dr. Kelemen József Idősek Otthonát, ahol lelki beszélgetéseket vezetnek és imaórát tartanak, illetve igény esetén otthonaikban keresik fel a rászoruló időseket.

Értékelték a Gondosóra program eddig eredményeit, melyhez kapcsolódva a kórházlelkészség ez év márciusától mintegy ötszáz, a Pécsi Egyházmegye területén élő idős ember programhoz való csatlakozásának adminisztrációját végezte el; az órák kiszállítása a közelmúltban el is kezdődött. Mint ismert, a Gondosórának nevezett készülék napi 24 órában összeköttetést biztosít egy diszpécserközponttal, melynek munkatársai baj esetén azonnal segítséget küldenek annak viselője számára.

A 2019-ben alakult Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség szekszárdi csoportja nagy figyelmet fordít a mintegy negyven önkéntesből álló közösség minden tagjára. A találkozón köszöntötték a legidősebb beteglátogató önkéntest, aki a közelmúltban töltötte be 80. életévét. A baráti hangvételű találkozó szeretetvendégséggel zárult.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria