Krisztus képmásaiként vagytok itt jelen – Fogyatékkal élők búcsúja Máriagyűdön

Kishírek – 2023. május 22., hétfő | 9:29

A Pécsi Egyázmegye fogyatékkal élő tagjai évről évre elzarándokolnak a máriagyűdi kegyhelyre, hogy a Szűzanya oltalmát és közbenjárását kérjék betegségeik, szenvedéseik és megpróbáltatásaik viselésében. Idén a búcsús szentmisét Keresztes Andor plébános mutatta be a Sarlós Boldogasszony-bazilikában, május 19-én.

Az ünnepi alkalomra mintegy 130 sérült fiatal érkezett kisérőivel Szajkról, Bólyból, Kozármislenyből, Siklósról, Pálfáról, Oldról, Belecskáról, Pécsről, Barcsról, Szekszárdról, Bonyhádról és Beremendről. Keresztes Andor nagy örömmel köszöntötte a zarándokokat:

„Ti, akik most itt vagytok, Isten képmásai vagytok. Istennél mindnyájatok neve fel van írva. Egy-egy Krisztus-képmás néz általatok a szemünkbe és szól életetekkel, létetekkel a szívünkhöz, hogy így öleljük körül ma a kegyhelyet és ünnepeljünk benneteket, mert az istenszeretőknek minden a javukra válik.

Kérem a Szűzanyát, hogy áldja meg és tegye széppé, teljesebbé ezt a napot, hogy megérezzük szívünkben a Jóistent, és tanuljuk meg tőletek visszatükrözni az ő képét, tisztán és feddhetetlenül.”

A liturgia után a fiatalok és kísérőik a Gyűdi Szűzanya,Tenkes-hegy Fehér Asszonya szobra előtt imádkoztak és kérték, hogy terjessze ki életük fölé ezüstös palástját.

Forrás: Szöveg: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Máriagyűdi Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria