Elkezdődött Ferenc pápa kétnapos torinói apostoli látogatása

2015. június 21. vasárnap 19:25

Ferenc pápa június 21–22-én látogatást tesz Torinóban abból az alkalomból, hogy Jézus halotti leplét közszemlére tették – tájékoztat az MTI és a Vatikáni Rádió.

A Szentatya június 21-én, vasárnap reggel 8 órakor érkezett meg az észak-olasz városba. A repülőtérről a királyi palota előtti térre érkezett, ahol a munka világának képviselői, egy munkásnő, egy mezőgazdasági dolgozó és egy vállalkozó köszöntötték. A pápa beszédében kifejezte rokonszenvét a fiatal munkanélküliekkel, a munkájukat elveszítőkkel és az ideiglenes munkából élőkkel, valamint a vállalkozókkal is. (A beszéd összefoglalóját ITT olvashatják.)

A munkásokkal való találkozás után Ferenc pápa Jézus halotti leple előtt imádkozott hosszan, csendben.

Ezt követően meglátogatta a székesegyházban Boldog Pier Giorgio Frassati domonkos világi rendi társadalmi aktivista oltárát.

A székesegyházból a Vittorio térre érkezett Ferenc pápa, itt szentmisét mutatott be, majd elimádkozta a szokásos vasárnap déli Úrangyala imádságot. Több mint hetvenezren hallgatták szavait a téren, valamint a Torino városközpontjában felállított huszonegy óriáskivetítőn keresztül. (A szentmisén mondott homíliát és az Úrangyala utáni rövid beszédet ITT olvashatják.)

A szentmise után a Szentatya együtt ebédelt a Ferrante Aporti nevű fiatalkorúak börtöne fogvatartottaival, néhány bevándorlóval és hajléktalannal, valamint egy cigány családdal az érsekségen.

Innen a Vigasztaló Szűzanya-kegyhelyre érkezett, imát mondott, majd a Segítő Szűz Mária-bazilikában a szalézi atyákkal és a Segítő Szűz Mária leányaival (Don Bosco-nővérek) találkozott. A bazilika előtti téren köszöntötte a szalézi oratóriumok fiatal nevelőit és animátorait, és beszédet intézett hozzájuk.

Ezt követően a Cottolengo kórházba templomában betegekkel és fogyatékossággal élőkkel találkozott Ferenc pápa, majd visszatért a Vittorio térre, ahol gyerekekkel és fiatalokkal találkozott.

A torinói lepel április 19. és június 24. között látható a helyi székesegyházban Bosco Szent János, a szalézi rend alapítója születésének kétszázadik évfordulója alkalmából.

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsma Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45
hogyan-lesz-egy-benzinkutasbol-diakonus-nyary-krisztiannal-beszelgetett-bela-atya
Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián, a Magvető Könyvkiadó igazgatója kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd