Fotókiállítással irányítja a környezetvédelemre a davosi Világgazdasági Fórum figyelmét a Szentszék

Kitekintő – 2022. május 25., szerda | 17:37

A Svájcban zajló Világgazdasági Fórum résztvevői május 22. és 29. között tekinthetik meg a Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájának szentelt környezetvédelmi fotókiállítást.

Május 22-én, vasárnap nyitották meg a davosi Világgazdasági Fórumon Asaf Ud Daula és Lia Beltrami Az érzelmek, amelyek változást hoznak című, Ferenc pápa Laudato si’  kezdetű enciklikáját képekben bemutató kiállítást. A megnyitón több szakember és egy szalézi tartományfőnök szerzetesnővér is felszólalt; beszédet mondott Lia Beltrami rendező, író, a kiállítás művészeti vezetője.

A fotókiállítást az Aurora Vision rendezte, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma közreműködésével és támogatásával. A kezdeményezést a 2021. október 31-i vatikáni Úrangyala imádság végén, Ferenc pápa szavaival indították el.

A fotókiállítás – melyet a római Szent Péter téren a Glasgow-ban megtartott COP26 csúcstalálkozóval egy időben mutattak be – most a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon hívja fel a figyelmet az ökológiai megtérés és az egyetemes testvériség útjának szükségességére. Ösztönzőleg hathat a világ vezetőire, hogy egyre nagyobb meggyőződéssel és erővel fogadjanak olyan nemzeti és nemzetközi politikákat, amelyek célja az éghajlatváltozás elleni küzdelem és az átfogó ökológia előmozdítása.

A kiállítás témája a teremtett világ; a Laudato si’ enciklikát negyven mondatban bemutató ​képek középpontjában nők, férfiak és gyerekek állnak, a tárlat május 29-ig látható.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria