Magyar grafikus készítette a panamai ifjúsági találkozó illusztrációinak egy részét

Kitekintő – 2019. január 31., csütörtök | 14:42

Az ifjúsági világtalálkozón részt vevő magyar zarándokcsoport rendkívül népszerűvé vált a panamai televízióban is.

A katolikus ifjúsági világtalálkozó a találkozás és a szeretetcselekedetek mellett a karitász gyakorlásának színtere – mondta Huszti Zoltán káplán, a magyar zarándokcsoport vezetője. A magyar fiatalok a Katolikus Karitász és Écsy Gábor igazgató megbízásából szeretetcselekedetekre szólították fel a helyi híveket. A vendéglátó panamavárosi Szent Péter-templom közössége arra kérte őket, hogy ott-tartózkodásuk emlékeként hagyják kéznyomukat a plébánia oldalfalán. Az épület falára a találkozó három színét festették fel. „Itt vannak a mi nyomaink, ők pedig a szívünkben maradnak” – fogalmazott Huszti Zoltán atya.

A magyar zarándokok a panamai televízióban is népszerűek voltak: útjukat rendszerint nyomon követte a média; előfordult, hogy naponta többször szerepeltek a helyi műsorokban.

Magyar grafikus készítette az ifjúsági világtalálkozó illusztrációinak jelentős részét. Pál Éva önkéntesként jelentkezett a találkozó grafikai csapatába, ahová több száz alkotó közül került be. Az a megtiszteltetés érte, hogy ő tervezhette meg Ferenc pápa fiatalokkal közös virrasztására és a záró szentmisére a Jézus Krisztust ábrázoló hátteret. A fiatal művész elmondta: a felkérés mélyen megérintette. „Nem igazán tudtam felfogni, hogy ekkora dologra kaptam megbízást. Utána elkezdtük közösen tervezni, hogy miként jelenjen meg Jézus, milyen stílusban próbáljuk meg őt láthatóvá tenni.”

Ferenc pápa a vasárnapi záró szentmisén hálát adott a rendezvényért, és kihirdette, hogy a következő ifjúsági világtalálkozó 2022-ben Portugáliában, Lisszabonban lesz. Arra kérte a fiatalokat, ne engedjék kialudni a világban az őket éltető közös álmot, és legyenek a találkozás kultúrájának építői.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria