Nichols bíboros az angol választások után: A jót lássuk meg a másikban!

Kitekintő – 2019. december 16., hétfő | 13:15

Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, Anglia és Wales katolikus püspöki konferenciájának elnöke az új kezdet lehetőségeire hívta fel a figyelmet a választások után. Az Egyesült Királyságban december 12-én tartott parlamenti választásokat Boris Johnson konzervatív párti jelölt nyerte meg.

„A választások eredménye új kezdetet jelent, és legyen is az: új kezdet, és nem csak a politikában” – kérte Vincent Nichols bíboros.

„Sok kárt okozott az elmúlt évek mérgező légköre, amikor eluralkodott az országon a kölcsönös vádaskodás. Magunk mögött kell hagynunk ezt az időszakot, egymás szemébe kell néznünk, és a jót kell meglátnunk a másikban – hangsúlyozta Nichols érsek. – Karácsonyhoz közeledünk, amikor Krisztus születését ünnepeljük, ez pedig Isten jóságának a megtestesülését jelenti. Ezt a jóságot kell felfedeznünk, meglátnunk minden emberben. Fordítsuk figyelmünket a másik emberben rejlő jóra – ez jelenti az új kezdetet, amelyre törekednünk kell.”

Anglia és Wales katolikus püspökei a november végén tartott közgyűlésükön üzenettel fordultak a hívekhez, melyben a szavazáson való részvételre buzdították őket, mindig szem előtt tartva minden ember és az egész társadalom közös javát. Az európai országokkal való kapcsolat jövőjét illetően a főpásztorok hangsúlyozták, az Egyesült Királyság nemzetközi partnerként köteleződjék el a béke, a biztonság elősegítése mellett, és vállaljon felelősséget az egész föld iránt. A politikai élet szereplőitől azt kérték az angol és walesi püspökök, hogy az igazságra alapozzák a politikájukat, és ne megvalósíthatatlan ígéretekre.

Forrás: Vatikáni Rádió; CBCEW.org.uk

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria