Tagle bíboros 450 utcagyereket keresztelt meg a manilai székesegyházban

Kitekintő – 2019. október 1., kedd | 19:58

Luis Antonio Tagle Fülöp-szigeteki bíboros, manilai érsek szeptember 28-án 450 utcagyereket keresztelt meg a manilai Szeplőtelen Fogantatás-székesegyházban. Hét pap segített a bíborosnak a szentség kiszolgáltatásában, az imákat együtt mondták, több keresztelőmedence mellett.

A Fülöp-szigeteken a perifériákon élők között elterjedt az a meggyőződés, hogy a szegények nem kaphatják meg a szentségeket, mert anyagilag nem engedhetik meg maguknak. Tagle bíboros szeretné eloszlatni ezt a tévképzetet, hogy a szentségek kiszolgáltatása pénzbe kerül. A rászoruló gyermekekkel foglalkozó ANAK-Tnk (Tulay ng Kabataan) Alapítvány együttműködik az érsekséggel ennek érdekében, az általuk támogatott gyermekek részesültek a keresztségben.

A bíboros a székesegyházban tartotta a keresztelőt, hogy minél több emberhez eljusson a hír: „Soha nem lehet akadály az isteni kegyelem befogadása előtt az, ha valaki szegény. A kegyelem mindenkié, különösen a szegényeké, akiket különösen szeret az Isten. A kegyelemért nem kell fizetni, nincs ára.”

A bíboros homíliájában arról is beszélt, hogy a szülőknek és a keresztszülőknek a keresztségben kapott hit szerint kell nevelniük a gyermeküket. „Igyekezzünk úgy nevelni őket, hogy jó tanítványok, az Egyház jó tagjai, az ország felelős állampolgárai legyenek. Ehhez pedig azt kérjük a szülőktől, neveljék hitben a gyermekeiket.”

Az ANAK-Tnk 1998 óta szolgálja Manilában a legszegényebb gyermekeket. Az elmúlt 21 évben 55 ezer rászorulónak segítettek, köztük volt Isten szolgája Darwin Ramos is, aki 2012-ben, 17 évesen halt meg súlyos, veleszületett betegségben. Idén augusztus 28-án a cubaói egyházmegyében megnyitották boldoggáavatási eljárását.

Forrás és fotó: AsiaNews

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria