Gyermekrajzpályázatot hirdet a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat

Külhoni – 2020. november 13., péntek | 9:48

A szegények világnapja alkalmából óvodások és iskolások számára rajzpályázatot hirdet a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat. A beküldés határideje november 14-e éjfél.

A szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat ekképpen fogalmaz a Facebook-oldalán közzétett felhívásban:

„Te hogyan ábrázolnád a szegénységet? Milyen színe van? Kicsi-e, vagy nagy? Van jellegzetes alakja vagy esetleg kora? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, rajzpályázatot hirdetünk! (…) Engedd szabadjára a képzelőerőd, ragadj színes ceruzát, és ha kész vagy a remekművel, készíts egy jó minőségű fotót róla, majd küldd el nekünk a maltezsm@gmail.com e-mail-címre!”

A szegények világnapja alkalmából három kategóriában várják a rajzokat:
– óvoda és I–IV. osztály;
– V–VIII. osztály;
– VIII. osztály felett.

Minden kategóriában díjazzák a legjobbakat. A rajzokat a segélyszervezet honlapján is közzéteszik, a legtöbb reakciót kapott rajz pedig különdíjban részesül.

Ferenc pápa 2016. november 21-én az irgalmasság évét lezáró szentmisén közzétett apostoli levelében vezette be a szegények világnapját, amelyet az évközi időszak 33. vasárnapján tartanak, az utolsó évközi vasárnapon az egyházi évben. Idén november 15-én irányítja a legelesettebbek felé a figyelmünket a szegények világnapja.

Nyújtsd ki a kezed a szegény felé címmel június 13-án, Páduai Szent Antal liturgikus emléknapján tették közzé Ferenc pápa idei, a szegények világnapjára megfogalmazott üzenetét, amelyben hangsúlyozza, hogy a szegények segítéséhez nem kell sok szó, sokkal inkább konkrét elköteleződés.

Forrás: Szász István Szilárd/Romkat.ro

Fotó: Szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria