Látogatást tett Gyulafehérváron a hittudományi főiskola egykori tanára aranymiséje alkalmából

Külhoni – 2022. november 8., kedd | 10:42

Tamáskó Péter Pál, a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskola egykori egyházjog- és liturgikatanára október 31-én Gyulafehérvárra látogatott, szentmisét mutatott be a székesegyházban Jakubinyi György nyugalmazott érsekkel együtt. Tamáskó Péter Pál októberben ünnepelte pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját.

Tamáskó Péter Pál pápai káplán, kanonok, nyugalmazott temesvári egyházmegyés lelkipásztor több mint tíz évig szolgált Gyulafehérváron mint a hittudományi főiskola egyházjog- és liturgikatanára, valamint mint az érseki bíróság officiálisa, bírósági helynöke.

A székesegyházban szentmisét mutatott be Jakubinyi György nyugalmazott érsekkel együtt, akivel mind Rómában, a tanulmányai idején (1970–78), mind a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskolán együtt végezte tevékenységét (1978–92).

Az aranymisés imádkozott Isten Szolgája Márton Áron püspök sírjánál, meglátogatta a szent életű püspök lakosztályát. Végül volt diákjait köszöntötte Kovács Gergely érsek és Kerekes László segédpüspök személyében.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria