A Ferences Mária Liga sportszövetség és a Real Madrid Alapítvány együttműködést indított

Kultúra – 2023. november 19., vasárnap | 18:40

A magyar alapítású Ferences Mária Liga (Lega Mariana Francescana) sportszövetség képviselői a Bodon Peter FC kezdeményezésére egynapos látogatást tettek Madridban, ahol a sport és az evangelizáció területére kiterjedő együttműködés elindítása érdekében találkoztak a Real Madrid Alapítvány megbízottjaival – adta hírül a Vatikáni Rádió magyar nyelvű szerkesztősége november 15-én.

A Ferences Mária Liga magyar–vatikáni delegációjának tagjai a spanyol fővárosban tett látogatás során a klub részéről Victor Lopez Pacheconak köszönhetően megtekintették a Valdebebas parkban található Real Madrid edzőközpontot, ahol találkoztak Raúl González Blancóval, a Real Madrid visszavonult, 102-szeres válogatott támadójával.

Ezt követően a Real Madrid Alapítvány nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, Pablo Gomez Revenga köszönte meg a küldöttség látogatását, és biztosította a Ferences Mária Liga képviselőit az együttműködésről.

A magyar ferences testvérek mellett a vatikáni Nemzetközi Pápai Mária Akadémia titkára, Marco Mendoza is részt vett a találkozón.

Az egynapos madridi látogatás egyik csúcspontja volt, hogy Emilio Butragueño, a híres spanyol csapat korábbi világsztárja, a klub intézményes kapcsolatokért felelős igazgatója is köszöntötte a küldöttséget.

Ezután egy rövid mérkőzés következett a vendégekkel, majd a Real Madrid–Braga Bajnokok Ligája mérkőzés megtekintése zárta a napot.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria