A Pannonhalmi Főapátság kiállításának képsorozata nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját

Kultúra – 2017. február 1., szerda | 16:06

Balázs Attila nyerte a 35. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját azzal a sorozatával, amelyet a Pannonhalmi Főapátság felkérésére, az „Osztás 10×10” című fotókiállításra készített 2016-ban, a Szent Márton-év keretében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Balázs Attila, az MTI/MTVA fotóriportere Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézetében készített fotósorozatot általános iskolát kezdő kisdiákokról, akik két osztályfőnök, egy pedagógiai asszisztens és a szülők segítségével két Down-szindrómás kisfiút, Nándit és Pepét segítik a beilleszkedésben.

A képsorozat A maguk közé Down-szindrómás iskolásokat befogadó osztályközösség címmel volt látható 2016. március 19. és november 11. között a Pannonhalmi Főapátságban megrendezett Osztás 10×10 című kiállításon.

A Szent Márton-év alkalmából rendezett tárlaton tíz tízképes fotósorozatban olyan magyar emberek történeteit osztották meg a nagyközönséggel, akik révén újra megjelenik Szent Márton cselekedete; akik sokszor erőn felül segítenek, szinte a logikának ellentmondó igyekezettel vállalnak felelősséget másokért, túllépve előítéleteiken, munkakörükön, társadalmi és kulturális beágyazottságukon.

Forrás: Pannonhalmi Bencés Gimnázium; SzentMártonév.hu

Fotó: MTI/Sajtófotó-pályázat/Balázs Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria