Összművészeti fesztiválra várják a gyerekeket Mátraverebély-Szentkúton

Kultúra – 2023. május 14., vasárnap | 13:50

Az óvodások zarándoklata mindig kivételes esemény Mátraverebély-Szentkúton, hiszen gyerekekkel telik meg a kegyhely. Idén május 20-án viszont nemcsak a szentmise erejéig számítanak a kicsikre, hanem az azt követő összművészeti fesztiválon is.

A Zatykó László atya által celebrált ünnepi mise után a zarándokszállás melletti placc és a sportpálya fesztiválhelyszínné alakul át sátrakkal, színpadokkal. A Coucou Art Fest elnevezésű kulturális program célja, hogy bebizonyítsa: a művészet menő! Még ebben a digitalizált világban is. Mégpedig úgy, hogy egy könnyed fesztivál keretében kreatív, játékos módon közelebb hozza a gyerekeket a képzőművészethez, azon keresztül pedig a múzeumok világához.

A Coucou Art Fest, mint egy kakukk a tojását, más fészekbe rakva kívánja kihozni a zárt terekből a magaskultúrát Mátraverebély-Szentkútra. Képzőművészetet, táncot, zenét és színházat kínálva.

Egészen 17 óráig a különféle művészeti ágak mutatkoznak be: lesz balett, tánc, neves énekesek, virtuóz fellépők, festészet, robotika és kézművesfoglakozás, továbbá sportversenyeket animátorok bevonásával.

További részletes információk a gyermekfesztiválról ITT olvashatóak.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria