Te már beneveztél az egyházművészeti kiállításra?

Kultúra – 2018. április 20., péntek | 13:49

A Párbeszéd Háza és az Olajág Keresztény Művészeti Társaság mai magyar egyházművészeti alkotásokból kiállítást szervez 2018 májusában, amelyre április 23-án éjfélig lehet a pályamunkák fotóit beküldeni.

A kiállítással a szervezők szeretnék előmozdítani, hogy élő, igényes és modern egyházművészeti alkotások jöjjenek létre. Olyan műveket várnak, amelyek tükrözik napjaink emberének életérzését, képesek megszólítani hívőket és keresőket egyaránt. Nem feltétlenül vallásos tárgyú, de kultikus térben vállalható alkotásokat várnak, amelyek láttatják a nem láthatót, felkavaró és békéltető módon mutatják be a sebzettséget, kiáltó és nyitott hiányokra adnak választ.

Az alkotásokról jó minőségű, nagy felbontású (300 dpi) fényképeket kérnek elektronikusan elküldeni rövid leírással együtt a parbeszedhaza@jezsuita.hu vagy a parbeszedhazaprogramok@gmail.com e-mail címre. Egy alkotó több alkotással is pályázhat.

További információ ITT olvasható.

Beküldési határidő: 2018. április 23. éjfél

A beküldött alkotások közül a kiállításra kerülő alkotásokat szakmai testület válogatja ki, melynek tagjai: Bábel Balázs kalocsai érsek, az Országos Egyházművészeti és Műemléki Tanács elnöke; Csíkszentmihályi Róbert szobrász; Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára; Kákonyi Júlia iparművész; Oláh Szilveszter, az Olajág Keresztény Művészeti Társaság vezetője; Prokopp Mária művészettörténész; Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója; Takács Imre művészettörténész, az ELTE tanszékvezetője és Varga Lajos váci segédpüspök (MKPK Egyházművészeti és Műemléki Bizottság).

Eredményhirdetés: 2018. április 26.

A tárlatot Jelenits István piarista szerzetes nyitja meg május 4-én 19 órakor a Párbeszéd Háza dísztermében, eztt a Bonum TV élőben közvetíti.

A kiállító művészeket és alkotásaikat több médiumon keresztül bemutatják majd, egyben lehetőséget biztosítanak minden kiállító művésznek arra, hogy árusíthassa a kiállított alkotását és reklámozza egyéb alkotásait, illetve a legjobb alkotások készítőinek önálló kiállítás lehetőségét is felkínálják.

Forrás és fotó: Parbeszedhaza.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria