Imádságra hívnak a Nyolc Boldogság Közösség szerzetesnővérei Pécsett

Megszentelt élet – 2024. március 17., vasárnap | 17:00

A Nyolc Boldogság Közösség Pécsen szolgáló szerzetesnővérei a tavaszi hónapokban is lelki programokkal várják az érdeklődőket.

A Nyolc Boldogság Közösség a világ 26 országban jelen lévő katolikus közösség. Tagjai – szerzetesek, papok, házas vagy egyedülálló laikusok – közös lelki családot alkotnak. Osztoznak a testvéri- és imaéletben, valamint a misszióban. Vágyuk, hogy kövessék Krisztust a Nyolc Boldogság útján.

A közösség Felföldi László pécsi megyéspüspök meghívására 2022-ben új közösségi házat alapított Pécsen, ahol három szerzetesnővér főként az ifjúságpasztorációban teljesíti küldetését, de tartanak imaesteket, vállalnak lelki beszélgetéseket és mentorálást, és közös imádságos alkalmaikban is lehet hozzájuk csatlakozni.

A Nyolc Boldogság Közösség tavaszi programjai Pécsett:

mirofor – a betániai megkenés emlékezetére végzett nagyheti nyitott imádság a nővérekkel a passiójára készülő Jézus iránti szeretet kifejezésére március 26-án, nagykedden 18 órakor a havihegyi templomban lesz. „Mária pedig fogott egy font igazi, drága nárduszolajat, megkente Jézus lábát, és hajával törölgette azt. (...) Jézus ekkor így szólt: »Hagyj békét neki, hogy temetésem napjára teljesítse azt«” (Jn 12,3.7).

Az eseményről bővebben a Facebookon, ITT olvashatunk.

szombat esti feltámadási vesperás – a közösség nővérei havonta egy alkalommal imádkozzák: április 6., május 11., június 8.; helyszín a Collegium Seraphicum kápolnája. Érkezés a kápolnába 17.45-től, kezdés 18 órakor.

Az eseményről a Facebookon ITT lehet olvasni.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye; Nyolc Boldogság Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria