Ferenc pápa szegényekkel találkozott a Szeretet Misszionáriusai marseille-i házában

Ferenc pápa – 2023. szeptember 23., szombat | 16:38

Ferenc pápa marseille-i látogatásának második napján, szeptember 23-án délelőtt rövid megbeszélést folytatott az Európai Bizottság alelnökével, Margarítisz Szhinásszal, majd néhány szegénnyel találkozott a Szeretet Misszionáriusai marseille-i házában.

Ferenc pápa szombat reggel a marseille-i érseki rezidencián rövid megbeszélést tartott Margarítisz Szhinásszal, az Európai Bizottság alelnökével.

A Szentatya szintén az érseki rezidencián találkozott olyan szervezetek képviselőivel is, akik a Földközi-tengeren mentik a migránsokat.

Ezt követően a Szeretet Misszionáriusainak marseille-i székhelyére látogatott, amely a Saint-Mauront városnegyedben található, ami Franciaország legszegényebb környéke.

Ferenc pápa a szerzetesnővérekhez és a szegény emberekhez szólva arra buzdította őket, hogy győzzék le a politikai, társadalmi vagy vallási különbségeket a testvériség építése érdekében. „A testvériség egyesít bennünket – mondta a pápa. – Prófétikus cselekedet testvérként élni. Minden vallási vagy politikai különbségen túl testvérek vagyunk.”

Crosvita nővér, a házban szolgáló misszionáriusok egyike elmondta: a népkonyhán körülbelül 250 embernek szolgálnak fel ebédet minden nap; kivéve csütörtökön, a pihenőnapjukon. Arra a kérdésre, hogy ő és nővérek miért végzik küldetésüket a szegények érdekében, Crosvita nővér egyszerűen azt mondta: „Hogy másokban Krisztust lássuk, minden emberben, akivel találkozunk”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria