A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség újra várja önkéntes beteglátogatók jelentkezését

Hazai – 2023. szeptember 1., péntek | 12:45

Október 7-én indítja el következő önkéntesbeteglátogató-képzését a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség. Jelentkezni szeptember 30-ig lehet a +36/1/224-8640-es telefonszámon, hétköznap 8 és 16 óra között.

Szeretettel várják hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését, akik azonosulni tudnak egy olyan szolgálattal, ami az elfogadásról, az alázatos, őszinte szeretet gyakorlásáról szól. Azaz a másik emberről, aki mellett ott lehetünk úgy, ahogy igényli: meghallgatva őt, ha beszélgetni szeretne; segítségére lenni, ha lelkipásztorral szeretne találkozni, hogy vallását gyakorolhassa; vagy rossz érzés nélkül elfogadni elutasítását is, ha éppen nincs kedve találkozni, szóba állni senkivel.

Az önkéntes beteglátogató szolgálat a kórházak heti lelkipásztori szolgálatához kapcsolódik, azaz az önkéntes beteglátogató a kórházlelkész látogatását megelőző napon látogatja végig azt az osztályt, ahova a kiválasztott kórházon belül be lett osztva.

A szolgálat heti rendszerességgel van jelen az esztergomi, dorogi, visegrádi, pomázi és budapesti kórházakban, így hetente néhány órás elfoglaltságot jelent az önkéntesek számára, ezért olyan életállapotot kíván a jelentkezőtől, amiben jó szívvel, gond nélkül oda tudja adni ezt az időt.

Forrás és fotó: Budapesti Katolikus Kórházlelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria