A magyar és a romániai püspöki konferencia állandó tanácsainak közös közleménye

Hazai – 2023. szeptember 19., kedd | 16:30

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia (CER) állandó tanácsai évente találkozót tartanak. Tavaly Nagyváradon tanácskoztak a püspökök, idén szeptember 18–19-én Győr adott otthont az együttes ülésnek, amelyen részt vettek a püspöki konferenciák titkárai is. Az alábbiakban közös közleményüket olvashatják.

Napirenden szerepeltek a Szentatya, Ferenc pápa magyarországi látogatása és a pápai üzenet életre váltása a hétköznapokban, a szinódusi folyamat a világegyházban, a papi hivatások kérdése, valamint az Ukrajnában zajló háború és a menekülteknek adott segítségnyújtás módjai. A püspökök újfent megerősítették a Jézus Krisztus tanítása szerinti házasság és család értékeinek fontosságát.

A találkozó fontos eleme volt a közös szentmise és imádság. A püspökök egyetértenek abban, hogy a rendszeres találkozások folytatódjanak, valamint arra hívnak mindenkit, hogy szüntelenül fohászkodjunk továbbra is a békéért, kérve a Boldogságos Szűz Mária, a Béke Királynője közbenjárását.

Győr, 2023. szeptember 19.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa és

a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa

Forrás: MKPK Sajtóosztály

Fotó: Győri Egyházmegye Sajtóiroda; Nyitókép (Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria