Felkészítő katekézisek a Családok X. Világtalálkozójára

Hazai – 2022. március 23., szerda | 16:25

„Családi szeretet: hivatás és az életszentség útja” mottóval rendezik meg június 22. és 26. között Rómában a Családok X. Világtalálkozóját. A jubileumi eseményre való felkészülést segíti a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottsága által közreadott, hét katekézisből álló sorozat, melynek nyomtatott változata az Új Ember április 3-i számában jelenik meg.

Szent II. János Pál pápa, akit a családok pápájaként is tisztelünk, 1994-ben írta meg a Gratissimam Sane kezdetű apostoli levelét a családokhoz, és egyúttal megbízta a Családok Pápai Tanácsát az első világtalálkozó megszervezésével Rómában. A soron következő találkozót, amely egyben az Amoris laetitia-családév lezárása is, szintén Rómában rendezik meg 2022. június 22. és 26. között.

A Családok X. Világtalálkozójának mottója: „Családi szeretet: hivatás és az életszentség útja”.

A korábbi találkozóktól eltérően a jubileumi esemény kapcsán idén nemcsak Rómában, hanem az egész világon, egyházmegyei szinten is lesznek programok, kezdeményezések. Ily módon a családok a világjárvány okozta korlátozások ellenére is megélhetik a találkozás örömét az egyházmegyékben szervezett programokon, de bekapcsolódhatnak a római találkozó eseményeibe is az online közvetítéseken keresztül. Mindez lehetőséget ad arra, hogy a családok világszerte megtapasztalják az összetartozást, az együtt megélt ünnepet, és hogy kapcsolódjanak az Egyház jelenleg zajló szinodális folyamatához is, hiszen a szinódus három fő pillére a közösség, a részvétel és a küldetés.

A világtalálkozó imája és katekézissorozata lelkipásztori eszköz. Segítséget nyújt a felkészülésben és abban, hogy a kihívások és a nehézségek közepette is „minden család meg tudja élni életszentségre szóló hivatását az Egyházban, főszerepet vállalva az evangelizációban, az élet és a béke szolgálatában, közösségben a papokkal és minden életállapottal” (részlet a világtalálkozó hivatalos imájából).

A hét katekézisből álló sorozat, melynek nyomtatott változata az Új Ember április 3-i számában jelenik meg, ITT érhető el.

Forrás: MKPK Családügyi Bizottsága

Fotó: Marko Ivan Rupnik; romefamily2022.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria