Idén is megszervezik az Isteni Irgalmasságról szóló konferenciát Mátraverebély-Szentkúton

Hazai – 2020. február 29., szombat | 13:40

Az előző évhez hasonlóan idén is a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen rendezik meg az irgalmasság zarándoklatát, az Isteni Irgalmasság országos konferenciáját április 18-án, húsvét utáni szombaton.

A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel hívnak és várnak az ország területéről és határainkon túlról a közös zarándoklatra, imádkozásra.

A szlovákiai Ferences Világi Rend zarándoklata is ezen a napon lesz, ezért a programnak szlovák nyelvű részei is lesznek, melyekbe bárki bekapcsolódhat.

*

A program

9 óra – érkezés és a zarándokok köszöntése; gyónási lehetőség, a ferences rózsafüzér elimádkozása magyar és szlovák nyelven

9.30 – szentmise magyar és szlovák nyelven

10.30 – előadás az Isteni Irgalmasság tiszteletéről

11 óra – ünnepi szentmise – ezt követően, ferences szokás szerint, szentségi körmenet

ebédszünet

14 óra – litánia; a kegytárgyak megáldása

14.30 – az irgalmasság rózsafüzére magyar és szlovák nyelven

15.15 – közbenjáró imádság azoknak, akik azt kérik

*

„Soha nem volt ilyen nagy szükségünk a közös imára, könyörgésre, az Irgalmasság Anyjának közbenjárását kérve, mint most. Ebben a zivataros, viharos, sok szenvedést, megpróbáltatást hozó időben közösen imádkozzunk azért, hogy az irgalmas Isten szeretete, jósága mentse meg a világot a sok bajtól, amelyben szenved, és szeretetben, örömben, békében tudjon élni minden nép” – fogalmaz az irgalmasság zarándoklatára, az isteni irgalmasság országos konferenciájára hívó üzenetében Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és Csizmadia István, a Szent Fausztina Isteni Irgalmasságért Alapítvány elnöke.

Forrás és fotó: Szent Fausztina Isteni Irgalmasságért Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

(archív felvétel)