Jótékonysági koncert Nigériáért – Online is be lehet kapcsolódni a ma esti hálaadásba

Hazai – 2021. szeptember 3., péntek | 12:40

Szőjük ismét együtt Szent Márton köpenyét! – Jótékonysági koncert Nigériáért címmel ma este arra hívunk mindenkit, hogy közösen adjunk hálát az Úrnak, és töltsünk el együtt egy estét a budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban (Budapest, VI. kerület, Király utca – Nagymező utca sarka) 19 órától.

A ma esti találkozásunk apropója kettős: a hálaadás és köszönet, hogy tavaly felhívásainkra nagyon sok olvasó segített határon innen és túl, így több mint 150 millió forint segítség jutott el a nigériai Onitshai Főegyházmegyébe. Másfelől az a célunk, hogy ismét segítsünk, szőjük tovább együtt Szent Márton köpenyét!

Sokan jeleztétek, hogy velünk tudtok ma este lenni, de vannak, akik vidékről, illetve Erdélyből, Felvidékről nem tudnak most Budapetre utazni, ezért úgy döntöttünk, hogy YouTube-csatornánkon keresztül élőben lehet követni – majd az esemény után felvételről meg lehet nézni –  a közös hálaadást és a lélekemelő koncertet, mellyel Mocsári Károly Liszt Ferenc-díjas zongaraművész ajándékoz meg bennünket.

A YouTube-csatornánkon 18 órától élőben közvetítjük az elsőpénteki Jézus Szíve-litániát és 18.30-tól a szentmisét is, melyen az afrikai testvéreinkért imádkozunk. Ezt követően kerül sor a jótékonysági koncertre 19 órától.

A karitatív koncert fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás és Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke.

A jótékonysági estre a belépő díjtalan.

A rendezvény kedvezményezettje az Onitshai Főegyházmegye. Az adományok a Szent József Kórház és szülészete létrehozását segítik a nigériai Ifite-Ogwariban.

Adományaikat a helyszínen vagy banki átutalással az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványnak címezve juttathatják el. Számlaszám: Afréka Alapítvány 10101346-27099400-01004002 (IBAN: HU66 SWIFT kód: BUDAHUHB).

Kérjük Olvasóinkat és minden jó szándékú embert, hogy nagylelkű adományaikkal segítsék keresztény testvéreinket, és imáinkban se felejtkezzünk el megemlékezni róluk!

A jótékonysági koncertről felhívásunk ITT olvasható.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria