Országos találkozóra várják a lelki adoptálókat a Sziklatemplomban

Hazai – 2022. február 3., csütörtök | 17:42

Ismét lelki adoptálással készül a József Szövetség Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére. A szervezet és az őket támogató pálos rend február 19-én a budapesti Sziklatemplomba várja azokat a segítőket, akik saját egyházközségükben képviselni és szervezni szeretnék a lelki adoptálás imamozgalmát.

A Fatimai Szűzanya rózsafüzérima-kérése nyomán a częstochowai pálos szerzetesektől terjedt el a lelki adoptálás imamozgalma egy abortusz által fenyegetett kisgyermek védelmére, életének megmentésére.

A Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én tett ígérettel Mária igenjéhez kapcsolódhatunk. Igent mondhatunk az életre, a családra, a teremtésre. A karácsonyig, vagyis Jézus születéséig tartó negyven hét során a naponta elmondott egy tized rózsafüzér imádság megment egy olyan – csak és kizárólag Isten által ismert – kisgyermeket, akinek az élete még szinte el sem kezdődött, és máris halálos ítélet lebeg a feje fölött.

A lelki adoptálás imamozgalma életet ment. A József Szövetség a Magyar Pálos Rend támogatásával ezért február 19-én fél 11-re a budapesti Sziklatemplomba ismét összehívja azokat a segítőit, akik saját egyházközségükben képviselni és szervezni szeretnék a lelki adoptálás imamozgalmát. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a jsz.hu oldalon lehet.

Forrás és illuszráció: József Szövetség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria