Virágvasárnap első alkalommal lesz élő passió Veszprémben

Hazai – 2023. március 30., csütörtök | 11:15

A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával április 2-án, virágvasárnap hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutatnak be Veszprémben, a Séd patak völgyében.

Az előadás kiemelt célja, hogy újjáélessze és megerősítse Veszprém városában a szabadtéri passiójáték hagyományát. A szereplők a kivételes szépségű Margit-romoktól a Szent Katalin sétányon és a Patak téren át haladnak a Benedek-hegyre. A különlegesen szép helyszín – elhelyezkedéséből adódóan – felkínálja a lehetőséget, hogy az evangéliumi események élővé és személyessé váljanak, és egyben lehetőséget teremt arra, hogy mindannyiunk szeme láttára elevenedjenek meg Jézus Krisztus utolsó földi napjai.

A Kiss György által rendezett, mintegy hatvan, korhű jelmezbe öltözött önkéntes szereplőt felvonultató szenvedéstörténet a jeruzsálemi bevonulástól kezdve a keresztre feszítésig jeleníti meg az evangéliumi történéseket. Az evangéliumokból mindenki által jól ismert szöveg sorai, történései a jelenlévők között kelnek életre. Az önkéntes szereplők lelkes részvétele mellett számos támogató segítette munkájával, szakértelmével az esemény létrejöttét.

A passiójáték április 2-án, virágvasárnap 15 órakor kezdődik Veszprémben, a Margit-romoknál.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria