A járvány alatt is segíti a családokat a szaléziak kazincbarcikai tanodája

Megszentelt élet – 2020. május 14., csütörtök | 9:50

A szalézi szerzetesek vezette kazincbarcikai Don Bosco Barcika Tanoda működése is megváltozott a járvány miatt, de a nehéz körülmények között élő családok és gyerekek kezét csak fizikai értelemben engedték el az intézmény munkatársai.

A segítő, támogató munkát úgy szervezték át, hogy a kapcsolattartás minimális személyes találkozást igényeljen, ám érezzék a többségében roma gyerekek és családok, hogy nem hagyták őket egyedül. „A kapcsolattartás, a segítés a tanulásban online fórumokon történik, de az új helyzetben nagyon fontosnak tartjuk a mélyszegénységben élő családok támogatását is alapvető élelmiszerekkel és tisztítószerekkel” – vázolta fel jelenlegi munkájuk lényegét Molnár Mariann, a tanoda szakmai vezetője.

A kazincbarcikai görögkatolikus parókiával összefogva heti egy-két alkalommal friss pékáruval, zöldségekkel, gyümölcsökkel, tojással segítik a látóterükben lévő családokat. Több alkalommal gazdagon összeállított tartósélelmiszer-csomagokat osztottak, ami nagy segítséget jelent a nehéz körülmények között élő, többségében roma családoknak, ahol a krízishelyzet miatt különösen fontos szerepe van az adományoknak.

A tanoda nagyon fontosnak tartja munkatársai védelmét is, így most elsősorban a 60 év alatti kollégákra hárul több feladat. A Don Bosco Barcika Tanoda munkatársai, önkéntesei igyekeznek mindent megtenni, hogy segíteni tudjanak a körülöttük élő rászoruló családokon ebben a rendkívüli helyzetben.

Forrás és fotó: Szaleziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria