Ars Sacra-sétákat szerveznek Budapesten – gyerekeknek is

Kultúra – 2024. március 21., csütörtök | 14:48

Az Ars Sacra Alapítvány 16 éve szervezi az Ars Sacra Fesztivált, melynek során egy héten keresztül kicsik és nagyok értékes művészeti programokon vehetnek részt, valamint 2021 óta szervez szakrális témájú sétákat, tavaly óta gyerekeknek is. Március 23-án, szombaton lesz idén az első gyermekeknek szóló séta, melyre a kisiskolás (6–10 éves) korosztályt várják.

Sok tervezgetés, ötletelés előzte meg a 2022. évi kezdetet. Ennek az első lépése volt a támogatói séták elindítása ősszel, majd 2023 májusában elkezdték szervezni saját, gyermekeknek és felnőtteknek szóló sétáikat.

Ezek a séták művészeti missziójukhoz közel álló témákban mutatják be Budapest egy-egy szegletét. Bíznak benne, hogy egyszerre nyújtanak felüdülést testnek és léleknek. Ezt szolgálják témaválasztásaik és ezért tesznek meg mindent a séták vezetői, akik az adott téma nagy tudású ismerői. A sétákon részt vevők a támogatói sétákhoz hasonlóan, adományként az Alapítvány munkáját támogatják.

Az Ars Sacra csapata mindenkit szeretettel vár az alábbi sétákra:

Kisiskolásoknak szóló séták:

Március 23. (szombat), 10.00 óra: A Fővám tértől az angolkisasszonyokig

Hol kotkodácsoltak a tyúkok a pesti éjszakában? És hol lehetett csigapörköltet enni? Merre volt a városfal? Kik is azok az angolkisasszonyok és hogy kerültek a Váci utcába? A sétánkon sok ilyen és ehhez hasonló kérdésre kapunk választ. Találkozunk Szent Györggyel és angyalokkal is, lesz sok játék: árvízszintmérés, kirakós és rejtett kincsek felfedezése. A sétát Horváth Eszter idegenvezető, az Esztiséta alapítója vezeti.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. A sétára kérik, csak a gyermekeket regisztrálják! Támogatási díj: 3000 Ft, mellyel az Ars Sacra Alapítványt támogatják. Egy kísérő felnőttnek ingyenes. Regisztráció ITT.

Április 13. (szombat), 10.00 óra: A ferencesektől a Károlyi-kertig

Tudod-e, hogy mi a különbség a graffiti, a macskakaparás és a sgrafitto között? Miért „zümmögnek” a banképületek? Megmérted már, meddig ért volna neked a víz, amikor a Duna elöntötte Pestet? Tudod hol tanulnak, akik papok szeretnének lenni? Hogy kik a ferencesek? Ez mind-mind kiderül sétánkon, sőt a végén még kincset is keresünk! Tartsatok velünk! Várunk mindenkit szeretettel! A sétát Horváth Eszter idegenvezető, az Esztiséta alapítója vezeti.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. A sétára kérik, csak a gyermekeket regisztrálják! Támogatási díj: 3000 Ft, mellyel az Ars Sacra Alapítványt támogatják. Egy kísérő felnőttnek ingyenes. Regisztráció ITT.

Felnőtteknek szóló séták:

• Április 23. (kedd), 18.00 óra: Belvárosi séta a „hírhedett zenésszel” – Részletek és regisztráció ITT.

• Május 11. (szombat), 16.30 óra: Ha a kövek beszélni tudnának... – Részletek és regisztráció ITT.

• Május 21. (kedd), 18.00 óra: Zsidó örökségünk – Séta a pesti zsidónegyedben – Részletek és regisztráció ITT.

• Június 4. (kedd), 18.00 óra: Egy szigetnyi középkor a Dunán – középkor idéző séta a Margit-szigeten – Részletek és regisztráció ITT.

Forrás és fotó: Ars Sacra Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria