Bemutatták Szarka Tamás Missa Missio című művét

Kultúra – 2020. október 25., vasárnap | 15:39

Október 17-én este mutatták be Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző Missa Missio – Mise a legüldözöttebb vallásért című művét Budapesten, a Szent István-bazilikában.

Szarka Tamás műve már CD-n is megjelent, az eladásából származó összeget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel a művész. A pénzadomány a Hungary Helps Program segítségével jut el a szíriai keresztényekhez, egy felnőttképző és egy hitoktatóképző központ kapja meg.

A budapesti koncerten Szarka Tamás zenekarával adta elő a Missa Missio című művet; vendégművészként fellépett Miklósa Erika koloratúrszoprán, valamint a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa.

A bemutatón jelen volt Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is. Beszédében kiemelte, felelősséget kell éreznünk a bajba jutott nemzetekért, népekért. Magyarország kormánya ezért indította el a Hungary Helps Programot, amely az eljuttatott támogatások elosztását a helyi szervezetekre, keresztény egyházakra bízza. A támogatásból nemcsak a keresztény közösség, hanem adott esetben a többségi muszlim társadalom is profitál, hiszen egy kórház vagy egy iskola felépítése mindenkit szolgál.

Szarka Tamás felajánlása megmutatja, hogy különböző módokon lehet segíteni a rászoruló keresztény közösségeknek – mondta az államtitkár.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria