Fájdalmak férfia – Virágvasárnapi passió a Szent István-bazilikában neves színészekkel

Hazai – 2023. március 22., szerda | 14:12

Virágvasárnap, április 2-án este 8 órakor a Szent István-bazilikában mutatják be a Fájdalmak férfia című előadást, amely Krisztus szenvedéstörténetét tárja elénk. Az eredeti bibliai szövegeket színművészek által tolmácsolva, a történethez méltó zenei aláfestéssel hallhatjuk. Az előadás a Dramatizált Biblia társulata és az Eucharist együttes közös produkciója.

A Dramatizált Biblia társulata a KultúrApostol Csoport irányításával, a „JÁRMIKA Jövőkép” Gyermek Alapítvánnyal együttműködve, a magyar színházi, filmes, és szinkronszakma jeles képviselőinek bevonásával készíti el a teljes Biblia magyar fordításának szöveghű, rádiójáték-szerű feldolgozását. A fejezeteket zenével, atmoszférahangok létrehozásával színesítik, így a színművészek által eljátszott és hangban megjelenített karakterek nagyobb hatással lesznek a hallgatókra is.

A virágvasárnapi előadásban a fejezetek között élő zenét hallhatunk majd, az Eucharist együttes közreműködésével. A zenekart Gável András és Gellért alapították, akik több mint 25 éve szerezték első közös dalaikat, és azóta is a keresztény könnyűzene meghatározó alakjai. A tavaly jubileumot ünneplő szerzőpáros különleges műsorral lépett fel: novemberben a Mátyás-templomban tartották az Eucharist Classic koncertet, melynek során szimfonikus hangszerelésben szólaltak meg dalaik, a zeneszámok között pedig a Dramatizált Biblia társulatának színművészei, Zakariás Éva, Kautzky Armand és Zámbori Soma tolmácsolták az evangélium üzenetét.

A Fájdalmak férfia előadásban virágvasárnaptól a kereszthalálig követhetjük végig Jézus történetét. A jeruzsálemi bevonulás hozsannájától az utolsó vacsora misztériumán keresztül a Golgota magasára érkezünk, hogy a megváltás ingyenes ajándékában részesülhessünk. A Messiás passiója valójában szenvedélyes akció, amelynek során Jézus újjáteremt mindent. Az előadás szövegkönyvét Arany Tamás színművész állította össze, akit Júdás szerepében hallhatunk, Péter hangját pedig Háda János kölcsönzi majd.

A Dramatizált Evangéliumnak köszönhetően otthonainkban is elérhetővé válik Isten üzenete neves színészek tolmácsolásában. A dicsoitosziget.hu oldalon április 2-tól mindennap meghallgatható az adott napi evangéliumi részlet. A felvételek Simon Tamás László katolikus Újszövetség-fordítása alapján készültek.

Forrás: Dicsőítő Sziget

Fotó: Nehézy László, Penyigei László / Dicsőítő Sziget

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria