Ferenc pápa részvéttáviratban fejezte ki szomorúságát Karl-Josef Rauber bíboros halála miatt

Ferenc pápa – 2023. március 31., péntek | 16:20

Ferenc pápa szomorúan fogadta a hírt, hogy Isten szolgáját, Karl-Josef Rauber bíborost „e mulandó világból az örökkévalóságba” hívta. E szavakkal fejezte ki részvétét a Szentatya a Peter Kohlgraf mainzi püspöknek küldött táviratában. Rauber bíboros, aki 1997-től 2003-ig Magyarország és Moldova apostoli nunciusa volt, március 26-án, 88 éves korában hunyt el Németországban.

Papi és püspöki életét különösen jellemezte a „római pápa mint Péter utóda”, az egység „örök és látható princípiuma és alapja” szolgálata  – idéz Ferenc pápa táviratában a Lumen gentium dogmatikai konstitúcióból (LG 23). Karl-Josef Rauber a Római Kúria tagjaként és a világ különböző részein apostoli nunciusként is „odaadóan szolgálta Isten népe egységét”.

Mint „az Egyház igazi pásztorát” minden cselekedetében Krisztus szeretete töltötte el, ami egyúttal arra indította, hogy Krisztus szeretetét „ne tartsa meg magának, hanem fenntartások nélkül és örömmel adja tovább az embereknek” – hangsúlyozza a Szentatya.

Dicsérje most már örökké a Megváltó Krisztus irgalmas szeretetét.

Szívemből adom az apostoli áldásomat mindazokra, akik imádságban és az eucharisztikus áldozatban megemlékeznek az elhunyt bíborosról” – zárul Ferenc pápa részvéttávirata.

Karl-Josef Rauber bíboros 1997-től 2003-ig volt Magyarország és Moldova apostoli nunciusa. Ferenc pápa 2015 februárjában kreálta bíborossá.

Március 26-án, 88 éves korában hunyt el a Schönstatt közösség ergenzingeni házában, ahol nyugállományba vonulása óta élt.

Forrás: Vaticannews.va/de

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(gj)

Kapcsolódó fotógaléria