Ima és misszió – További programok a Szent Janka-évben

Hazai – 2023. február 8., szerda | 9:00

A 2022. április 28-tól 2023. április 28-ig tartó Szent Janka-év – amelyet a Magyarországi Billings Központ imahátterét is adó Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Közösség Szent Janka Imaköre szervez – során számos program hirdeti az élet védelmét, szentségét, illetve a missziós lelkület megerősödését. A Szent Janka-év utolsó hónapjaiban, sőt, még májusban is számos további eseményre várják az érdeklődőket.

A programsorozat szervezői az olasz származású Szent Janka (Gianna) Beretta Molla földi születésének 100., mennyei születésének 60. évfordulóján Janka életszentségére szeretnék felhívni a figyelmet a mai világban, ahol az élet tisztelete újra és újra megkérdőjeleződik. Az „Ima és misszió” mottóval a Krisztussal való kapcsolat mélyülését és az élet védelmét, szentségét hirdető missziós lelkület megerősödését szeretnék elérni.

Az életvédő imacsoport a Szent Janka-évben programsorozatot indított, hogy elősegítsék Szent II. János Pál pápa szavainak életté válását a családokban, aki így fogalmazott Rómában, 2004. május 16-án, Gianna Beretta Molla szentté avatásakor: „Adja Isten, hogy korunk Gianna Beretta Molla példáján keresztül újra fel tudja fedezni a hitvesi szeretet tiszta, szűzies és termékeny szépségét, amely válaszol Isten hívására”.

A Szent Janka-évet 2022. május 1-jén nyitották meg Máriapócson, a római katolikus Szeplőtelen Fogantatás-templomban.

A Szent Janka Imakör összegzését az év eddigi eseményeiről ITT olvashatják.
A szervezőkkel készült interjút IDE KATTINTVA olvashatják.

Szeretettel várják az érdeklődőket a további programokra is.

A házaság hetében, február 14-én 17 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége nyíregyházi csoportja meghívására előadást tartanak Szent Gianna Beretta Molla életpéldája a házasságban és a családtervezésben címmel a Magyarok Nagyasszonya Plébánia dísztermében.

Február 25-én Pócspetriben, a Szent Kereszt felmagasztalása-templomban a 11 órakor kezdődő szentmisét követően áldják meg a Szent Janka tiszteletére emelt oltárt, mely a szentről készített festménnyel és az oltáron elhelyezett ruhaereklyével az ország első Szent Janka-emlékhelye lesz.

Március 25-én 10-től 16 óráig Élhető szentség címmel lelkinapra hívják az érdeklődőket – 13 éves kortól – Pócspetribe, a plébánia közösségi házába. A program során 20-21. századi szentek példáján keresztül keresik a résztvevők az életszentség útját. A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi e-mail-címen lehet: szenes.istvan@billings.hu  

Május 6-án 15 órakor Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök ünnepi hálaadással zárja le a Szent Janka-évet Máriapócson.

Május 17. és 21. között olaszországi zarándoklatot szerveznek, amelynek keretében – más szentek mellett – Szent Janka életének főbb helyszíneit is felkeresik.

A tervek között szerepel a kibővített Szent Janka imafüzet kiadása, valamint a tiszteletére létrehozott honlap elindítása, amely egyben információs oldalként is szolgál majd.

A programok nyitottak, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Forrás és fotó: Szent Janka Imakör / Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria