Kiállítás Wohlmuth Ferenc vértanú papról Császáron

Kultúra – 2022. július 23., szombat | 14:20

A Komárom-Esztergom megyében lévő Császár látogatóközpontja a település vértanúpapjáról kapta nevét. Az itt újonnan kialakított tárlat Wohlmuth Ferencnek és a Győri Egyházmegyében hitükért meggyilkolt lelkipásztoroknak állít emléket.

Wohlmuth Ferenc atyát a tanácsköztársaság idején végezték ki; élete és vértanúsága a helyi identitás egyik sarokköve. A Császáron újonnan kialakított tárlat rá és a Győri Egyházmegyében hitükért meggyilkolt, vértanúság hírében álló lelkipásztorokra emlékeztet, köztük Boldog Apor Vilmosra.

Legyen ez az imádság, az elmélkedés helye. A remény háza – mondta a látogatóközpontról Író Sándor helyi plébános, az újonnan kialakított tárlatról nyilatkozva. – Wohlmuth Ferenc atya életműve áthagyományozódik a falura. Büszkék vagyunk arra, aki a mi falunkban nemcsak az Egyáz szolgája volt, hanem a haza szolgálatában is jeleskedett.

A Wohlmuth Ferenc Látogatóközpont szomszédságában található, Fellner Jakab által tervezett barokk templom különleges festményeit is érdemes nyitott szívvel szemügyre venni.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria