Konferenciát rendeztek a premontrei rend megtelepedésének 100. évfordulója alkalmából Gödöllőn

Megszentelt élet – 2023. december 1., péntek | 11:13

Fényképes beszámolót közlünk a premontrei rend gödöllői megtelepedésének és iskolaalapításának 100. évfordulója alkalmából november 28–29-én Premontreiek 100 éve Gödöllőn címmel megrendezett tudományos jubileumi konferenciáról.

A kétnapos eseményen hét szekcióban összesen huszonöt előadást hallgathattak meg a résztvevők.

Az izgalmas és tartalmas előadások a gödöllői premontrei rend és az általa fenntartott iskola múltját, valamint a társadalomra és a városra gyakorolt hatását mutatták be.

Az előadók között neves, hazánkban és külföldön is ismert és elismert kutatók mellett a Premontrei Iskolaközpont három végzős tanulója is képviseltette magát.

A konferencia első napját ünnepi vesperás, majd hangverseny és állófogadás zárta.

A szervezők köszönik ezt a két napot az előadóknak, a Gödöllői Királyi Kastély vezetőségének, a Gödöllői Városi Múzeum és a Gödöllői Királyi Kastély munkatársainak, a Premontrei Kántorátusnak, a Capella du Mont és a Savaria Barokk Zenekar fellépőinek és természetesen a részt vevő hallgatóságnak.

Külön köszönet illeti Czeglédi Noémit, a Gödöllői Városi Múzeum főmuzeológusát és Kara Annát, a Gödöllői Premontrei Apátság levéltárosát, akik hosszú időn keresztül, lankadatlan erőfeszítéssel, gondos alapossággal szervezték meg és készítették elő a konferenciát – írta az eseményről szóló rövid beszámolójában Szakmány Csaba.

Forrás: Gödöllői Premontrei Apátság

Fotó: ODPictures Art Studio

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria