Online lelkinapra várják a híveket Máriagyűdön

Hazai – 2021. május 5., szerda | 14:25

Főpásztori döntés értelmében a bizonytalan járványügyi helyzet miatt idén a hagyományos máriagyűdi gyalogos zarándoklat nem tartható meg, ezért online lelkinapot rendez a Pécsi Egyházmegye május 8-án.

Az eseményre szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt, hogy csatlakozzanak az online közvetítéssel megvalósuló „karanténzarándoklathoz”, melynek során reggel 7 órától 16 óráig különböző hitéleti programokra kerül sor. Ilyen lesz a Szent József-év jegyében szervezett, az apaság témájával foglalkozó tematikus beszélgetés vagy a teremtésvédelemmel kapcsolatos Miért éri meg változtatni? A lemondásainkon túli kincsek… című kerekasztal-beszélgetés.

Az idei mottó: „Az Úristen vette az embert, és Éden kertjébe helyezte, hogy művelje és őrizze.” (Ter 2,15)

Várják a híveket, hogy kapcsolódjanak be a Felföldi László pécsi megyéspüspök üzenetével kezdődő és Keresztes Andor márigyűdi plébános szentmiséjével záródó lelkinapba és kerüljenek közel ily módon a Máriagyűdi Szűzanyához.

A részletes program ITT olvasható.

 



A programon a Pécsi Egyházmegye honlapján, YouTube-csatornáján, Facebook-oldalán keresztül, valamint az EWTN Katolikus TV élő közvetítése által is részt lehet venni.

Idén a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a felajánlott adományokból rászoruló gyermekek táboroztatását támogatja. A jelen helyzetben nagy szükség van a karitász segítő szolgálatának megvalósításához felajánlásokra, ezért kérik és egyúttal köszönik a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász tevékenységének pénzbeli támogatását a Takarékbank Zrt.-nél vezetett 50400113-11093668-00000000 számú bankszámlaszámra.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria