Pszichológiai tanácsadás online és telefonon a válsághelyzet idejére

Hazai – 2020. március 24., kedd | 15:18

A miskolci Missziós Iroda szervezésében „Maradj otthon, ha megteheted!” mottóval meghirdetett online vagy telefonon is elérhető pszichológiai tanácsadásról, pszichológusi segítségnyújtásról tájékoztat a Miskolci Egyházmegye honlapja.

„A jelenleg kialakult válsághelyzetben fontos, hogy betartsuk a higiéniai szabályokat, elsődlegesen a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt. Ennek legjobb módja, ha erre az időre – ha tehetjük – otthon maradunk, ezzel is magunkat, családunkat védjük; megakadályozzuk, hogy több ember kapja el a vírust. Fontos, hogy a saját mentális egészségünkkel is törődjünk, öngondoskodást gyakoroljunk.

Ha úgy érzi, hogy nehezen alkalmazkodik az új helyzethez; túlzottan szorong, stresszel; aggódik szerettei biztonságáért; nehezen viseli az otthoni bezártsággal járó frusztrációt; ideje nagy részét a hírek követésével tölti; negatív gondolatok fordulnak meg a fejében; magányosnak érzi magát; elszigetelődik a barátaitól, forduljon pszichológusunkhoz!” – olvasható a Missziós Iroda felhívásában.

A pszichológiai szolgáltatást Stempel Laura pszichológus nyújtja – virtuális térben (telefon, Skype, Viber stb.), egyéni megbeszélés szerint rugalmasan, a délutáni órákban.

Előzetes bejelentkezés szükséges: 9-től 18 óráig a (+36) 30/957-7069-es telefonszámon.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria