Szabó Lajos kanonok az idei Pro Urbe díjas Sepsiszentgyörgyön

2019. május 3., péntek | 16:28

Sepsiszentgyörgy városi közgyűlésének döntése értelmében Szabó Lajos kanonok, a Szent József-templom plébánosa, a cserkészmozgalom újjáélesztésének meghatározó szereplője vehette át idén a Szent György-napok alkalmával a város díszpolgári címének elnyerését jelentő Pro Urbe díjat.

A kulturális bizottság öt jelölt közül választotta ki a város következő díszpolgárát, Szabó Lajos római katolikus kanonokot, aki a hagyomány szerint a Szent György-napokra időzített dísztanácsülésen vette át a kitüntetést – adta hírül a Háromszék.

Május 2-án, a sepsiszentgyörgyi városi közgyűlésen ismertették a kitüntetett közösségért végzett szolgálatának legfontosabb állomásait. Sztakics Éva alpolgármester kiemelte Szabó Lajos kanonoknak a Szent József-plébánia élén végzett közösségépítő tevékenységét, a cserkészmozgalomnak a rendszerváltást követő újraélesztésében játszott szerepét, azóta is aktív támogatói  szerepét és a Krisztus Király-templom megépüléséért hozott áldozatát.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Albert Levente

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

16:19
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda